elaelateatre OBRES ANTERIORS | elaela

OBRES ANTERIORS

QUINA ODISSEA!!

L'Odissea d'Homer recull tota una sèrie d'episodis que pateix l'heroi grec Ulisses  després de la guerra de Troia, tot tornant a la seva pàtria, l'illa d'Ítaca. Hem realitzat aquesta obra amb els fragments més significatius d'aquesta obra clàssica fusionats amb textos d'autors diversos.

CONTES DE PERE CARLDERS

Hem fet una selecció de contes curts de l'autor català Pere Calders i els hem adaptat per als escenaris. Tot un repte teatral pel fet  d'haver de partir de contes narratius. 

EL RETAULE DEL FLAUTISTA

Comèdia de Jordi Teixidor. És una farsa que parteix d'El Flautista d'Hamelin. A la vil·la de Pimburg, els han envaït les rates i el poble decideix queixar-se un bon dia a l'Ajuntament.

FENÍCIES

Ja és la segona vegada en la història del grup que s'interpreta la tragèdia d'Eurípides sobre el cicle mític de la família d'Èdip. Aquesta versió porta a escena tints post-apocalíptics, 

JULIETA I ROMEU

Dues famílies enfrontades per antics odis. Dos amants que es coneixen en una festa, ella és Julieta Capuleti ell, Romeu Montagú. El clàssic de Shakespeare a escena.

L'ALEGRIA QUE PASSA

L'obra simbolista de Santiago Rusiñol on, en un poble on no hi passa mai res, arriba un bon dia un circ ambulant i això portarà esperances a en Joanet, el fill de l'alcalde.

EL TITELLA PRÒDIG

Una altra obra de Santiago Rusiñol. El somni del Titella ha estat sempre fer el calavera i gastar-se els calers. Això serà l'excusa perfecta per a què el Dimoni hi intervingui.

HELENA

Eurípides ens planteja una alternativa al mite de la reina d'Esparta. Què hauria passat si l'Helena de veritat hagués estat a Egipte i la que hi havia a Troia fou una imatge de núvols feta pels déus? I si Menelau, al tornar de Troia hi anés a parar?

"Vilatans, si ensenyem forats, els apedaçaran; si demanem remeis, ens donaran calmants. Ben mirat, sempre pegats. Caldrà trobar la manera d'imposar les solucions expeditives".

El Retaule del Flautista

"El sol, de tanta pena, ha amagat el rostre. (...) Uns seran perdonats, i altres castigats. Que no hi ha hagut mai cap història de més dolor que aquesta de Julieta i el seu Romeu".

Julieta i Romeu

"Adéu, poesia! Adéu, visió d'un instant! Aneu enllà, mentres jo em quedo encastat aquí, a la prosa! Amb les vostres cançons amargues i rialleres, em deixeu una recança, el buit al cor, d'un trosset de joventut que corre darrera vostre!".

L'alegria que passa

"Són moltes les formes que pren el destí i molt el que fan els déus, de manera inesperada; el que ens pensàvem, no s'acompleix; i el que no crèiem, un déu ho fa possible.

Així acaben aquests fets".

Helena

Segueix-nos:

  • Gris Icono de Instagram
  • w-facebook
  • Twitter Clean

amb el suport de:

Institut Santa Eulàlia

Contacta'ns: