OBRES ANTERIORS
2022 - 2023
AIXÒ SEGUEIX SENSE SER VIDA!
Una reinterpretació encara més contemporània de la radiografia àcida i sarcàstica de la vida de cinc dones que pateixen alguns dels mals més habituals de la vida contemporània.
ELLES (LA VEU DE LA REVOLTA)
Creada i construïda a base d'improvisacions amb relats, vivències, inquietuds, etc. de les actrius que formen l'elenc amb l'objectiu de reivindicar, compartir i denunciar opressions masclistes heteropatriarcals a les quals ens trobem sotmeses. Ara la veu la tenen elles.
2021 - 2024
2020 - 2021
EL SOLDAT FANFARRÓ
En aquesta obra de Plaute, la trapelleria d’un esclau aconsegueix que el seu amo recuperi l’estimada i sobretot, que ell mateix aconsegueixi la llibertat. Una obra de fa dos mil anys ens ensenya les estratègies dels pobres davant dels poderosos.
2019 - 2020
ELS OCELLS
Aquesta comèdia grega d’Aristòfanes planteja l’intent de creació d’una nova república que, a la llarga, cau en els mateixos errors que les anteriors.
2020 - 2021
ASSAIGS CONFINATS
Davant la situació de confinament deguda a la pandèmia de la Covid-19, ens vam haver d'adaptar i assajar telemàticament. No va ser el mateix, però la pandèmia va canviar tant la forma de relacionar-nos!
MAR I CEL
L'obra d'Àngel Guimerà es tracta d'una tragèdia romàntica situada en un vaixell pirata del segle XVII. Ens parla de la història d'amor entre el capità musulmà, en Saïd, i una noia cristiana, la Blanca.
2019 - 2020
2019 - 2020
ELS COSSOS EN LA NEU
Aquesta obra, inspirada en "Terra Baixa" d'Àngel Guimerà, neix a partir de la polèmica afirmació de la prova de Llengua i Literatura Catalana de les PAU de 2017-18: "La Marta manté una relació amorosa amb en Sebastià. Vertader o Fals".
A partir d'aquí ens hem anat fent diverses preguntes...
QUINA ODISSEA!!
L'Odissea d'Homer recull tota una sèrie d'episodis que pateix l'heroi grec Ulisses després de la guerra de Troia, tot tornant a la seva pàtria, l'illa d'Ítaca. Hem fet aquesta obra amb els fragments més significatius d'aquesta obra clàssica fusionats amb textos d'autors diversos.
2018
CONTES DE PERE CALDERS
Hem fet una selecció de contes curts de l'autor català Pere Calders i els hem adaptat per als escenaris. Tot un repte teatral pel fet d'haver de partir de contes narratius.
FENÍCIES
Continua amoïnant-nos com l’ambició per aconseguir el poder, i darrere seu, la riquesa, provoca mals inesborrables a la gent del poble. L’ànsia d’uns, amagada amb excuses de beneficis per a la comunitat, provoca moltes morts. A la tragèdia que presentem avui aquests bàndols enfrontats són representats per dos germans, Etèocles i Polinices. La figura de la mare conciliadora s’alça entre ells dos.
2017-2018
EL RETAULE DEL FLAUTISTA
Comèdia de Jordi Teixidor. És una farsa que parteix d'El Flautista d'Hamelin. A la vil·la de Pimburg, els han envaït les rates i el poble decideix queixar-se un bon dia a l'Ajuntament.
JULIETA I ROMEU
Dues famílies enfrontades per antics odis. Dos amants que es coneixen en una festa, ella és Julieta Capulet ell, Romeu Montagú. El clàssic de Shakespeare a escena.
2016
HELENA
Eurípides ens planteja una alternativa al mite de la reina d'Esparta. Què hauria passat si l'Helena de veritat hagués estat a Egipte i la que hi havia a Troia fou una imatge de núvols feta pels déus? I si Menelau, al tornar de Troia hi anés a parar?
2015-2016
L'ALEGRIA QUE PASSA
L'obra simbolista de Santiago Rusiñol on, en un poble on no passa mai res, arriba un bon dia un circ ambulant i això portarà esperances a en Joanet, el fill de l'alcalde.
EL TITELLA PRÒDIG
Una altra obra de Santiago Rusiñol. El somni del Titella ha estat sempre fer el calavera i gastar-se els calés. Això serà l'excusa perfecta perquè el Dimoni hi intervingui.
FARSES MEDIEVALS
Tres peces còmiques curtes i anònimes: Peret o els miracles de l’astúcia, La farsa de misser Pathélin i El nas tallat
2011-2012
EL SOLDAT FANFARRÓ
Veiem una parella profundament enamorada. Ell es diu Plèusicles i la noia, Filocomàsia. Una absència de Plèusicles és aprofitada per un soldat, forçut i orgullós, que rapta la noia. I aleshores, comencen els embolics...
[H]ELENA
Amb aquesta obra ens proposàvem elaborar un text de creació col·lectiva sobre el mite d’Helena de Troia. Es va fer un treball de recerca de textos clàssics que donessin visions diferents del personatge mític.
2018 - 2019
2018
2016-2017
2015-2016
2012-2013
2009-2010
2008-2009
EL LLARG DINAR DE NADAL
El pas del temps i el relleu generacional són la constant d’aquesta obra de Wilder. La família, com un petit món, mostra amb les seves tensions internes tot el que una societat, a grans dimensions, pateix en cada crisi, en cada moment de transformació. Qualsevol fragment d’aquesta peça teatral serviria de mostra per il·lustrar això mateix. La casa és nova quan comença l’acció i es va degradant tal com avança.
ELS OCELLS
Aquesta comèdia d'Aristòfanes planteja l’intent de creació d’una nova república que, a la llarga, cau en els mateixos errors que les anteriors.
2006 - 2007
LA DESAPARICIÓ DE WENDY
Amb aquesta obra de Josep Maria Benet i Jornet vam poder portar el teatre català contemporani a diferents escenaris, incloent-hi una representació al carrer a la Festa Major del barri de les Corts.
LA COMÈDIA DE LA COMÈDIA
Durant el curs 2005-2006 vam continuar treballant la tragèdia d’Eurípides Les fenícies, però vam començar a treballar un text proper al teatre de l’absurd molt interessant: La comèdia de la comèdia, de Jean Tardieu, format per una sèrie de peces curtes.
2004 - 2005
LA PARELLA ÉS...
Aquesta peça de Josep Pere Peyró és una obra de relacions adultes, un tipus de relacions que la gran majoria del grup no havia viscut. Va ser divertit posar-se en el paper dels adults, poder tastar el món dels grans.
LA MANDRÀGORA
Un home vell i ric, casat amb una dona jove, es mor de ganes de tenir fills. Una senyora eixerida, un frare espavilat i un “metge” que posa tota la seva ciència al servei d’aquesta causa, intenten que es compleixi el desig de l’home.
2002 - 2003
PLUSIA
Adaptació d’una comèdia d’Aristòfanes. Vàrem decidir canviar el gènere del protagonista perquè el nombre de noies del grup era superior al de nois.
Aquesta obra parla del repartiment de la riquesa i de la usura, que sempre és un tema d’actualitat
2007-2008
2005 - 2006
2003 - 2004
ELECTRA
Va ser la primera posada en escena del grup, una tragèdia de Sòfocles.
La història d’un personatge que vol venjar la mort del pare ens semblava molt suggerent per discutir sobre el tema de l’espiral de la violència. L’última imatge del muntatge era la projecció d’un cartell amb un “NO!” de grans dimensions. Era el nostre rebuig a aquesta manera de resoldre els conflictes.
2001 - 2002
"Vilatans, si ensenyem forats, els apedaçaran; si demanem remeis, ens donaran calmants. Ben mirat, sempre pegats. Caldrà trobar la manera d'imposar les solucions expeditives".
El Retaule del Flautista
"El sol, de tanta pena, ha amagat el rostre. (...) Uns seran perdonats, i altres castigats. Que no hi ha hagut mai cap història de més dolor que aquesta de Julieta i el seu Romeu".
Julieta i Romeu
"Adéu, poesia! Adéu, visió d'un instant! Aneu enllà, mentre jo em quedo encastat aquí, a la prosa! Amb les vostres cançons amargues i rialleres, em deixeu una recança, el buit al cor, d'un trosset de joventut que corre darrere vostre!".
L'alegria que passa
"Són moltes les formes que pren el destí i molt el que fan els déus, de manera inesperada; el que ens pensàvem, no s'acompleix; i el que no crèiem, un déu ho fa possible.
Així acaben aquests fets".
Helena