elaelateatre
top of page

SOBRE L'ASSOCIACIÓ

L’Associació Ela-ελα Teatre és una entitat del barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat que a través del teatre pretén crear un espai en català d’oci positiu no consumista per als joves. 

Ela-ελα dona la benvinguda a tots els nois i noies que vulguin dedicar unes hores a la setmana a gaudir amb els amics d'un treball comú, el teatre. No es demana cap habilitat particular (tots podem fer teatre!) perquè sovint les habilitats de cadascú són molt diverses, insospitades, o fins i tot amagades, esperant l'ocasió més propícia per manifestar-se. D'això es tracta, de donar a tothom l'oportunitat de descobrir el mateix talent i aportar-lo a un treball de creació col·lectiva.

UNA MICA D'HISTÒRIA...

Orígens 

 

El grup Ela-ελα Teatre va néixer a l'Institut Santa Eulàlia (l'Hospitalet de Llobregat) el curs 2001-2002 en mans de la professora Carme Llitjós de Llengües Clàssiques. El projecte era crear un grup de teatre amb alumnes engrescats que volguessin interpretar les obres dels autors grecollatins, per tal de fomentar quelcom d'oci positiu en català entre els joves.

Amb el permís de l'equip directiu, el suport de la Regidoria d'Educació i l'ajut lingüístic de la professora de Llengua Catalana Àngels Amorós, la primera generació d'actrius i actors va encetar l'Electra de Sòfocles. El director teatral fou l'Attis Angelopoulos, pedagog i director grec, que va acompanyar-nos fins al curs 2013-14. Aquell any s'hi va unir en Pau Bou com a director teatral, i uns cursos més tard, la Joana Romero. Des del curs 2020-21, l'Helena Ruiz és la directora teatral.

L'associació 

 

Des del 2001 fins al 2017, el grup va funcionar com a grup extraescolar de teatre de l'Institut Santa Eulàlia, assumint projectes teatrals de forma anual, però no únicament obres clàssiques. Això no obstant, l'any 2017, el grup es va transformar, com si es tractés d'una metamorfosi, en una associació de la ciutat, oberta al jovent que vulgui gaudir fent teatre, sigui quina sigui la seva edat o institut de procedència.

Però Ela-Ela va més enllà dels escenaris, i també ha participat en diverses Festes Majors d’hivern del barri, ha dinamitzat tallers de teatre en diversos centres educatius de primària i ha realitzat un parell de bars teatralitzats, entre altres activitats més obertament al barri.

Projectes

 

Durant el curs escolar preparem una obra i realitzem diferents representacions, com per exemple a la diada de Sant Jordi que celebra l'institut. Això ho treballem dins del projecte TÀNDEM amb l'Institut Santa Eulàlia, la nostra Ítaca, on vam començar com extraescolar gràcies al suport de l'AMPA del centre. Tanmateix, celebrem una festa nadalenca on presentem una petita mostra de la feina feta durant el primer trimestre. Cap al final del curs, per la Festa Major del barri de Santa Eulàlia i pel Festival de Teatre Amateur de l'Hospitalet, també representem les peces teatrals del curs. 

Amb la col·laboració de l'Auditori Barradas, cada curs celebrem el Festival de Teatre Grecollatí d'instituts de secundària, que ja va per la seva V edició.

Equip

Pau Bou

Coordinador

IMG_4686.JPG

Daniel Sáez

Coordinador

IMG_4680.JPG

Laura Olmos

Coordinadora i actriu 

DSC04286_edited.jpg

Alba Màrquez

Actriu

WhatsApp Image 2023-02-24 at 20.12_edited.jpg

Carla Torras

Actriu 

Helena Ruiz

Directora Teatral 

IMG_4653.JPG

Laia Virgili

Actriu 

DSC03080_edited.jpg

Jordina Barbany

Actriu

IMG_4656.JPG

Raquel Pascual

Actriu

IMG_6831_edited.jpg

Alessandro Carreño

Actriu 

IMG-20200915-WA0010.jpg

Carme Llitjós

Coordinadora

Àngels Amorós

Correctora lingüística

WhatsApp Image 2023-02-24 at 20.12_edited.jpg

Carla Torras

Actriu 

DSC04252_edited.jpg

Laia Rodríguez

Actriu 

DSC04278_edited.jpg

Andrea Lozano

Actriu 

WhatsApp Image 2023-02-24 at 20.12_edited.jpg

Iris Jiménez

Actriu 

IMG_4683.JPG

Irene Ventura

Actriu 

DSC04270_edited.jpg

Emma Cano

Actriu

DSC04256_edited.jpg

Noa Rodríguez

Actriu 

WhatsApp Image 2023-02-24 at 20.12_edited.jpg

Yassmin Khammar

Actriu 

bottom of page