elaelateatre
 

SOBRE L'ASSOCIACIÓ

L’Associació Ela-ελα Teatre és una entitat del barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat que a través del teatre pretén crear un espai en català d’oci positiu no consumista per als joves. 

Ela-ελα dona la benvinguda a tots els nois i noies que vulguin dedicar unes hores a la setmana a gaudir amb els amics d'un treball comú, el teatre. No es demana cap habilitat particular (tots podem fer teatre!) perquè sovint les habilitats de cadascú són molt diverses, insospitades, o fins i tot amagades, esperant l'ocasió més propícia per manifestar-se. D'això es tracta, de donar a tothom l'oportunitat de descobrir el mateix talent i aportar-lo a un treball de creació col·lectiva.

UNA MICA D'HISTÒRIA...

Orígens 

 

El grup Ela-ελα Teatre va néixer a l'Institut Santa Eulàlia (l'Hospitalet de Llobregat) el curs 2001-2002 en mans de la professora Carme Llitjós de Llengües Clàssiques. El projecte era crear un grup de teatre amb alumnes engrescats que volguessin interpretar les obres dels autors grecollatins, per tal de fomentar quelcom d'oci positiu en català entre els joves.

Amb el permís de l'equip directiu, el suport de la Regidoria d'Educació i l'ajut lingüístic de la professora de Llengua Catalana Àngels Amorós, la primera generació d'actrius i actors va encetar l'Electra de Sòfocles. El director teatral fou l'Attis Angelopoulos, pedagog i director grec, que va acompanyar-nos fins el curs 2013-14. Aquell any s'hi va unir en Pau Bou com a director teatral, i uns cursos més tard, la Joana Romero. Més recentment s'hi ha unit la Helena Ruíz també com a directora teatral.

L'associació 

 

Des del 2001 fins el 2017, el grup va funcionar com a grup extraescolar de teatre de l'Institut Santa Eulàlia, assumint projectes teatrals de forma anual, però no únicament obres clàssiques. No obstant, l'any 2017, el grup es va transformar, com si d'una metamorfosi es tractés, en una associació de la ciutat, oberta al jovent que vulgui gaudir fent teatre, sigui quina sigui la seva edat o institut de procedència.

Però Ela-Ela va més enllà dels escenaris, i també ha participat en diverses Festes Majors d’hivern del barri, ha dinamitzat tallers de teatre en diversos centres educatius de primaria i ha realitzat un parell de bars teatralitzats, entre altres activitats més obertament al barri.

Projectes

 

Durant el curs escolar preparem una obra i realitzem diferents representacions, com per exemple a la Diada de Sant Jordi que celebra l'institut. Això ho treballem dins del projecte TÀNDEM amb l'Institut Santa Eulàlia, on vam començar com extraescolar  gràcies al suport de l'AMPA del centre. Tanmateix, celebrem una Festa Nadalenca on presentem una petita mostra de la feina feta durant el primer trimestre. Cap al final del curs, per la Festa Major del barri de Santa Eulàlia i pel Festival de Teatre Amateur de l'Hospitalet, també representem les peces teatrals del curs.

Equip

Pau Bou

Director teatral

Helena Ruiz

Directora Teatral 

IMG-20200915-WA0010.jpg

Carme Llitjós

Coordinadora

Àngels Amorós

Correctora lingüística

IMG_4686.JPG

Daniel Sáez

Actor 

IMG_4653.JPG

Laia Virgili

Actriu 

DSC04266_edited.jpg

Roger Barbany

Actor 

IMG_4683.JPG

Irene Ventura

Actriu 

IMG_4680.JPG

Laura Olmos

Actriu 

DSC04286_edited.jpg

Alba Màrquez

Actriu

DSC03080_edited.jpg

Jordina Barbany

Actriu

IMG_4656.JPG

Raquel Pascual

Actriu

DSC04252_edited.jpg

Laia Rodríguez

Actriu 

DSC04278_edited.jpg

Andrea Lozano

Actriu 

DSC04270_edited.jpg

Emma Cano

Actriu

DSC04256_edited.jpg

Noa Rodríguez

Actriu 

Miriam Sanmartí

Actriu