elaelateatre

SOBRE L'ASSOCIACIÓ

El grup Ela-ελα Teatre va néixer a l'Institut Santa Eulàlia (l'Hospitalet de Llobregat) el curs 2001-2002 en mans de la professora Carme Llitjós de Llengües Clàssiques. El projecte era crear un grup de teatre amb alumnes engrescats que volguessin interpretar les obres dels autors grecollatins, per tal de fomentar quelcom d'oci positiu en català entre els joves.

Amb el permís de l'equip directiu, el suport de la Regidoria d'Educació i l'ajut lingüístic de la professora de Llengua Catalana Àngels Amorós, la primera generació d'actrius i actors va encetar l'Electra de Sòfocles. El director teatral fou l'Attis Angelopoulos, pedagog i director grec, que va acompanyar-nos fins el curs 2013-14. Aquell any s'hi va unir en Pau Bou com a director teatral i més recentment s'hi ha unit la Joana Romero també com a directora teatral.

Ela-ελα dona la benvinguda a tots els nois i noies que vulguin dedicar unes hores a la setmana a gaudir amb els amics d'un treball comú, el teatre. No es demana cap habilitat particular (tots podem fer teatre!) perquè sovint les habilitats de cadascú són molt diverses, insospitades, o fins i tot amagades, esperant l'ocasió més propícia per manifestar-se. D'això es tracta, de donar a tothom l'oportunitat de descobrir el mateix talent i aportar-lo a un treball de creació col·lectiva.

Des del 2001 fins el 2017, el grup va funcionar com a grup extraescolar de teatre de l'Institut Santa Eulàlia, asumint projectes teatrals de forma anual, però no únicament obres clàssiques. No obstant, l'any 2017, el grup es va transformar, com si d'una metamorfosi es tractés, en una associació de la ciutat, oberta al jovent que vulgui gaudir fent teatre, sigui quina sigui la seva edat o institut de procedència.

Durant el curs escolar preparem una obra i realitzem diferents representacions, com per exemple a la Diada de Sant Jordi que celebra l'institut. Això ho treballem dins del projecte TÀNDEM amb l'Institut Santa Eulàlia, on vam començar com extraescolar, i gràcies al suport de l'AMPA del centre. Tanmateix, celebrem una Festa Nadalenca on presentem una petita mostra de la feina feta durant el primer trimestre. Cap al final del curs, per la Festa Major del barri de Santa Eulàlia i pel Festival de Teatre Amateur de l'Hospitalet, també representem les peces teatrals del curs.

Equip

Pau Bou

Director teatral

Blanca Perdiguer

Actriu  l  Els cossos en la neu

Joana Romero

Directora teatral

Laia Virgili

Actriu I Els cossos en la neu

Carme Llitjós

Coordinadora

Roger Barbany

Actor I Mar i Cel

Àngels Amorós

Correctora lingüística

Miriam Sanmartí

Actriu I Mar i Cel

Daniel Sáez

Actor I Els cossos en la neu

Magda Rahhal

Actriu I Els cossos en la neu

Laia Rodríguez

Actriu I Mar i Cel

Esther Martínez

Actriu I Els cossos en la neu

Jordina Barbany

Actriu I Els cossos en la neu

Emilio Becerra

Actor I Mar i Cel

Ainhoa Castillo

Actriu I Mar i Cel

Noa Rodríguez

Actriu I Mar i Cel

Raquel Pascual

Actriu Els cossos en la neu

Laura Olmos

Actriu 

Andrea Lozano

Actriu I Mar i Cel

Helena Becerra

Actriu I Mar i Cel

Dídac Peiró

Actor  

Helena Ruiz

Actriu 

Jordi Bonet

Actor 

Naïl Molina

Actor I Mar i Cel

Segueix-nos:

  • Gris Icono de Instagram
  • w-facebook
  • Twitter Clean

amb el suport de:

Institut Santa Eulàlia

Contacta'ns: